เอามาฝากอีกรอบมีคนลืมสูตร
หาเอี่ยนโตใหย่ๆจักสองโต เอามีดแหวะเอาเคี่ยงในออกให่เหมิดแล้วสับต่อนยาวจักนิ้วเคิ่งแล้วเอาไปผึ่งให่สะเด็ดน่าม
หาคกหินมาเอาบักพิกแห้งจัก20หน่วยกะเทียม3หัวขะมิ้นโป้มือนึงใบบักกูด4ใบตะไค้ต้นนึงกะปี๋ซ้อนโต๊ะนึงตำพอแหลก หือเอาแบบแหลกไปเลยกะได้แล้วแต้มัก
หาบักเขียขื่นกรอบอ่อนจัก15หน่วยบักแข้งจักกำ
ผักอี่ตู่ไท ผักอี่ออมขั่นบ่มีเอาผักกะแยงกะได้ ต้นหอม
ตั้งหม้อไส่น่ามน้อยๆน่ามเดียดไส่เคี่ยงแกงลงไป มันเดียดอีกกะเอาบักเขียกับบักแข้งไส่ น่ามเดียดอีกกะเอาเอี่ยนไส่ปรุงรสด้วยน่ามปากับผงซูรสท่อนั้น น่ามเดียดอีกกะเอาผักอี่ตู่ไทยต้นหอมผักกะแยงไส่
น่ามเดียดอีกกะยกหม้อลง ยกหม้อลงแล้วกะหาสาดมาปู ปูสาดแล้วกะนั่งเบิ่งคับ