ป๋าจ่อม = ป๋าซิวยัดกั๋นในขวดแม่โขงชนิดแบน เวลาจะเอาออกต้องเอาตอกคล้องออกปากขวด เป๋นมิตรกับบะเขือแจ้
ป๋าส้ม = ป๋าอะหยังหุ ก้างนักขาด ก้างเป๋นง่ามตวย มันต๋ายเพราะกิ๋นข้าวสุกเข้าไปเต๋มปุ๋ม เป๋นมิตรกับหอมขาว พริกแห้ง
ป๋าฮ้า = มีสองอย่าง 1. ชนิดเปียก สารพัดประโยชน์ในเมนูคนเมือง โดยบะต้องเปิ้งซุปก้อน คะนอร์ หรือ อูมามิ
2.ชนิดแห้งบ้านผมฮ้องฮ้าป๋าสะลาก มีดีที่ขี้ ระวังอย่างก้างปักเหงือก
ป๋าแหล็ด = คนไทยฮ้องป๋าหยังบ่าฮู้ ปากเลี้ยม ๆ บุ่นทราย แถวบ้านผมถ้าได้มา เอาตากแห้ง
ป๋ากั้ง =ป่าหลิมดอย ตั๋วหน้อยเอาหื้อไก่จน ตั่วใหญ่หลาม